Alexei Navalnîi, despre propaganda deșănțată a Rusiei: ”Cui ne vom plânge că și copiii ruși trebuie să încălzească mâncarea pe flacăra lumânării?”

Alexei Navalnîi, despre propaganda deșănțată a Rusiei: ”Cui ne vom plânge că și copiii ruși trebuie să încălzească mâncarea pe flacăra lumânării?”
Alexei Navalnîi | Foto - Profimedia Images
Publicat: 23/12/2022, 16:52
Actualizat: 23/12/2022, 16:53

Disidentul rus Alexei Navalnîi trimite, din nou, ”săgeți” către Kremlin și, implicit, către președintele Vladimir Putin, considerând că atacarea permanent a infrastructurii civile a Ucrainei nu demonstrează decât că armata rusă este neputincioasă.

Condamnat la închisoare într-un dosar de fraudă despre care a spus – de nenumărate ori – că a fost ”fabricat”de Kremlin și deținut în colonia penitenciară de înaltă securitate IK-6 Melekhovo, Alexei Navalnîi continuă ”tirul” asupra autorităților ruse și din spatele gratiilor.

În ultima sa postare de pe Instagram – pagină gestionată de avocații lui Navalnîi și de soția acestuia -, criticul înverșunat al lui Vladimir Putin face o ”radiografie” a ultimelor ”laude” lansate de propaganda rusă. Navalnîi precizează că ascultă un post de radio în celulă, iar știrile care sunt furnizate, fiind lăudate bombardamentele armatei ruse asupra Ucrainei, îl oripilează.

Este uimitor cu ce luptă, savurând, propagandiștii noștri. Ei vorbesc despre distrugerea sistemului energetic al Ucrainei. Înecați de bucurie, au furnizat vești despre câte orașe au rămas fără electricitate, câți oameni fără căldură (n.red. – sau despre) metroul din Kiev care stă din nou pe loc. Detalii precum «oamenii încălzesc mâncarea pe lumânări» îi aduc în extaz pe propagandiștii ruși, aceasta reieșind chiar și din timbrul vocii lor.

Nu, desigur, nu mă aștept la o simpatie elementară de la ei pentru oameni pașnici, nevinovați, care se găsesc într-o situație teribilă. Mai degrabă mă întreb de ce nu pot privi puțin mai departe de nasul lor. Aceste atacuri asupra infrastructurii civile demonstrează doar neputința armatei ruse. După ce a suferit mai multe înfrângeri majore din partea trupelor, armata rusă, pur și simplu, se răzbună pe populația civilă. Populația, desigur, suferă, dar aceste lovituri nu au niciun sens din punct de vedere militar”, afirmă Alexei Navalnîi.

Lovim sistemul energetic ucrainean cu rachete inventate în URSS

Alexei Navalnîi este de părere că bombardamentele Rusiei asupra Ucrainei vor avea, în timp, și un răspuns pe măsură, iar dronele iraniene folosite ruși s-au dovedit a fi ”mai high-tech decât orice deține armata rusă după 23 de ani sub conducerea comandantului suprem Putin”.

Faptul că propagandiștii ruși se amuză atunci când transmit știrile din care reiese că populația civilă din Ucraina încălzește mâncarea la lumânare, neavând energie electrică din cauza bombardamentelor, îl determină pe Navalnîi să spună că ar putea exista și reversul medaliei.

Lovim sistemul energetic ucrainean cu rachete inventate în URSS. Și cu drone iraniene – mopede zburătoare -, care, totuși, s-au dovedit a fi mai high-tech decât orice deține armata rusă după 23 de ani sub conducerea comandantului suprem Putin.

Am văzut în practică cum funcționează apărarea noastră aeriană (n.red. – a Rusiei) – nimic. Dacă Ucraina a reușit să lovească aerodromul strategic de aviație din interiorul țării (n.red. – cu referire la  aerodromul rus „Engels” din regiunea Saratov, aflat la 650 de km de granița cu Ucraina, lovit de o dronă), atunci vom vedea în curând că, așa cum se spune, acest joc poate fi jucat în doi. Și apoi ucrainenii vor întrerupe lumina și căldura, mai întâi la Kursk, apoi la Voronezh și apoi la Moscova. Cui ne vom plânge, atunci, că și copiii ruși trebuie să încălzească mâncarea pe flacăra lumânării?

Este clar ce vor spune propagandiştii: ca răspuns la atacurile noastre umanitare paşnice, ei folosesc atacuri teroriste şi rusofobe cu rachete. Dar nu sună foarte convingător”, încheie disidentul rus.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Harta cu zonele fierbinți
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Cum au murit bogații lumii pe iahtul nauragiat în apele Siciliei
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Pauza de 5 secunde ar putea ajuta cuplurile să treacă peste certuri